ၾကက္သား၊အာလူးဆီျပန္ဟင္း
.........................................
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
....................
ၾကက္သြန္အျဖဴ၊ အနီေထာင္းထားကို ဆီသတ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ မဆလာထည့္ပါ။ထို႔ေနာက္ၾကက္သားကို
ထည့္ၿပီးလံုးထားပါ။ အခ်ိန္အနည္းငယ္ၾကာမွ
အာလူးကိုထည့္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ၾကက္သားေရာ၊
အာလူးပါေရာေမြပါ။ထို႔ေနာက္ဆီမ်ားၾကက္သားထဲ
၀င္သြားၿပီဆိုေတာ့မွ ေရသင့္ေတာ္ယံုထည့္ပါ။
ထို႕ေနာက္ အရသာအေပါ့အငန္အတြက္ ဆား(သို႔)
ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ထည့္ပါ။ ၾကက္သားဆီျပန္လို႔
ခ်ခါနီးခါမွ ရနံ႔ေမႊးသြားေအာင္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးထည့္ပါ။
ထို႔ေနာက္စားသံုးလို႔ရပါၿပီ။
.........................................
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
....................
ၾကက္သြန္အျဖဴ၊ အနီေထာင္းထားကို ဆီသတ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ မဆလာထည့္ပါ။ထို႔ေနာက္ၾကက္သားကို
ထည့္ၿပီးလံုးထားပါ။ အခ်ိန္အနည္းငယ္ၾကာမွ
အာလူးကိုထည့္ပါ။ ထို႔ေနာက္ ၾကက္သားေရာ၊
အာလူးပါေရာေမြပါ။ထို႔ေနာက္ဆီမ်ားၾကက္သားထဲ
၀င္သြားၿပီဆိုေတာ့မွ ေရသင့္ေတာ္ယံုထည့္ပါ။
ထို႕ေနာက္ အရသာအေပါ့အငန္အတြက္ ဆား(သို႔)
ငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔တို႔ထည့္ပါ။ ၾကက္သားဆီျပန္လို႔
ခ်ခါနီးခါမွ ရနံ႔ေမႊးသြားေအာင္ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးထည့္ပါ။
ထို႔ေနာက္စားသံုးလို႔ရပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment