Tuesday, August 20, 2013

တို႔ဟူး - အာလူးလံုးေလးမ်ားနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္

တို႔ဟူး - အာလူးလံုးေလးမ်ားနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
( Mini Potatoes and Tofu in Tomato Sauce)
.................................................................
အာလူးအလုံး အေသးေလးေတြကို ေတြ႕ရခဲပါတယ္။ မစည္ ခရီးသြားတုန္းေတြ႕တာနဲ႔ ဟင္းပဲြေတြအတြက္
အမ်ားႀကီး၀ယ္လာျဖစ္တယ္။ အခြံပါးၿပီး အလံုးေသးေတာ့အခြံနဲ႔ခ်က္စားရတဲ့ အရသာေလးကို အားလံုး
ခံစားရရွိႏိုင္ေစရန္ တို႔ဟူးျဖဴနဲ႔ တဲြၿပီး အာလူးတစ္မ်ိဳးေလး ဖန္တီးလိုက္ပါတယ္။ ခ်က္စားၾကည့္လိုက္ေနာ္ ...

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
........................
• အာလူးအလံုးေသး - ၇၅၀ ဂရမ္                  (ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အခြံနဲ႔ေရစိမ္ထားပါ)
• ဆား - အနည္းငယ္
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• မုန္လာဥနီ - တစ္ဥ                                  (အခြံခြာၿပီး အတုံးေသးေလးမ်ားတံုးထားပါ)
• ပဲသီးစိမ္းရွည္ - တစ္စည္း                          (လက္ႏွစ္ဆစ္ ေလာက္ေလးေတြ ျဖတ္ထားပါ)
• တို႔ဟူးျဖဴ - ႏွစ္တံုး                                   (ေလးဖက္အညီ အတံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ)
• ပုစြန္ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း      (သက္သတ္လြတ္ ဆိုမထည့္ပါနဲ႔၊ ပဲငံျပာရည္သံုးပါ)
• ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း      (မထည့္လည္းရပါတယ္)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၄ လံုး                               (အေစ့ထုတ္ၿပီး လွီးထားပါ)

အုပ္စု (၁)
..............
• ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး (ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ေထာင္းထားပါ)
• ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (ေထာင္းထားပါ)
• နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးခြဲျခမ္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဇီရာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္


ျပဳလုပ္နည္း
................
၁။ အိုးထဲသို႔ အုပ္စု (၁)အားလံုးထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ မီးအေနေတာ္ေလာက္နဲ႔ပါ။

၂။ အားလံုး ေရႊေရာင္သမ္းၿပီး ေမႊးလာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေရာပါ။ 

   ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံလိပ္လာလွ်င္ ငံျပာရည္ထည့္ပါ။

၃။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး မုန္လာဥနီနွင္႔ အာလူးထည့္ပါ။   ၿပီးလွ်င္ အိုးအဖုံးအုပ္ထားပါ။

၄။ အာလူးႏူးလာလွ်င္ တို႔ဟူးကလဲြလို႔ က်န္ပစၥည္းမ်ားကိုေရာပါ။ အားလံုး ေရျမဳတ္တဲ့အထိထည့္ၿပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။ အားလံုး အေနေတာ္ေလာက္ဆိုရင္ ဆားျမည္းပါ။ လိုတာထပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ တို႔ဟူးကိုေရာပါ။ရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ။ တို႔ဟူးထည့္ၿပီးရင္ အရမ္းမေမႊပါနဲ႔ အတံုးေလးေတြ ေၾကသြားပါလိမ့္မယ္။ အရည္ေလးနဲ႔ခ်ပါ အာလူးနဲ႔ မုန္လာဥနီက အရည္စုတ္လြယ္ပါတယ္။ အရည္ေသာက္ေလးစားခ်င္ရင္ေပါ့ေနာ္။

No comments:

Post a Comment